Insekt serie

Jeg er fasinert av paradokset at nedbrytningens arbeidere som fluer og maur har vert noen av de artene som har blitt bevart i perfekt tilstand til vår tid. De er omsluttet av harpiks fra opp til 120 million år siden - det ser ut som de kunne fly avgårde hvis de bare kunne slippe løs. Fluen som henger i harpiks er for meg både vakker og forferdelig, det ser ut som den danser, men noen av beina er vridd unaturlig og vitner om dødskampen eller dødsdansen.

"We are sometimes able to turn round our indifference to the deaths of flies into a recognition of the indifference of nature and time to our own lives and deaths, absorbing though they both seem to us" - Steven Connor from "Fly" 2006

Jeg har en dyp interesse for visdommen vi ser hos dyrene, hvordan de vet å kurere seg selv hvis de er syke ved å spise mineraler eller urter for eksempel. Kommunikasjonen dem i mellom og samspillet med alt annet, det at vi trenger maur for å hjelpe til å bryte ned kroppene våre når vi dør. Jeg har studert  og holdt på med birøkt. For meg er kontakten med denne andre insektverdenen en utvidelse av min egen bevisthet.

Mange av disse fluebildene er tilgjnglig for salg. De henger på Hellviktangen kulturhus, oppe i 2. etage, se i butikken.